KOCAELİ / BAŞİSKELE - Başiskele Ortaokulu

Başiskele Ortaokulu

SERDAR MAH. PASİNLER CAD. NO 18 İÇ KAPI NO 1 BAŞİSKELE / KOCAELİ
Vizyon
Öz, ruh, kalp, akıl, madde ve bedeniyle bir bütün olan “insan”a ait evrensel, yerel, maddi, manevi, ahlaki ve milli tüm değerleri kuşatan; “insanı” tüm unsurlarıyla bir bütün olarak gören, evrensel bir zemine oturtulmuş, bulunduğu toprağın boyasıyla boyanıp- millileşen, kültürü uygarlığa dönüştüren “evrensel bakış” sağlam eğitim sistemimizin temel şartıdır.
Misyon
Eğitimin başkahramanı olan insanın kendini bilmesini ve tanımasını sağlayarak evrensel bilime ulaştığı, iradesi gelişmiş, doğal merakını koruyan, öğrenmenin kendisini bir ödül olarak gören, öğrenmeyi yaşam tarzı haline getiren; milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimiz ile yaşantılarını inşa etmelerini sağlayarak insanlığın ürettiği ortak değerler ile yeniçağ becerilerini birlikte içselleştiren, kendisine, ailesine, ülkesine yararlı bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
1. 2021-2022 eğitim yılında % 21 öğrencimiz sınav ile öğrenci alan okullara yerleşmiştir. 2. 29 Ekim 2022 Cumhuriyet bayramı şiir yarışmasında okulumuz ilçe birincisi olmuştur. 3. 10 Aralık 2022 İnsan hakları günü şiir yarışmasında ilçe birincisi olmuştur. 4. Mayıs 2023 İngilizce Scrable yarışmasında il birincisi olmuştur. 5. 2022-2023 eğitim yılında % 25 öğrencimiz sınav ile öğrenci liselere yerleşmiştir.
Öğretim Şekli :İkili Eğitim
Doğal gaz
Ulaşım
İl merkezinden toplu taşıma araçları ile okulumuza ulaşım sağlanabilmektedir. Toplu taşıma araçları okulumuzun önünden geçmektedir.
Okulumuzda servis yoktur.
Serdar Mahallesi, Pasinler caddesi
Okulumuz ilçe merkezde yer almakta olup, il merkezine 8 km uzaklıktadır.
Okulumuzda dört şube, her şubeden dört sınıf vardır.
Okulumuz adrese dayalı öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2021-2022 Eğitim öğretim yılında mezun olan tüm öğrencilerimiz bir üst kuruma yerleşmiştir.Bu öğrencilerin % 21 merkezi yerleşme % 79 ise yerel yerleşme sonucu yerleşmiştir. 2022-2023 eğitim yılında mezun öğrencilerimizden % 25 i sınavla öğrenci alan okullara yerleşmiştir. Ayrıca güzel sanatlar, spor, proje gibi okullara da öğrenciler gönderilmiştir.
% 100
Takım Sporları Futbol Futsal Masa Tenisi Bireysel Sporlar Satranç Güreş Okçuluk
TÜBİTAK Bilimsel Söyleşiler
ÖNEM Projesi, Okul Dergisi, Bilim Şenlikleri,
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
ERASMUS+ kapsamında Peaceful Schools with Anger-free Classes öğretmen ve öğrenci hareketlilik projesi
Diğer Hususlar
Okulumuz süreli yayın olarak yılda bir defa ´İskelenin Sesi´ dergisini çıkarmaktadır.